nieuws ›› schouwburg-blijft-gesloten-tot-en-met-15-maart
Schouwburg blijft gesloten tot en met 15 maart

Schouwburg blijft gesloten tot en met 15 maart

23-02-2021

De schouwburg blijft nog zeker tot en met 15 maart gesloten, maar thuis op de bank zitten wordt spannend met De Droommoord, een nieuwe vorm van theater. Een droomcast brengt deze rechtszaak bij jou thuis, een combinatie tussen een verhaal en een spel, online en volledig coronaproof. Sluit je aan bij de grote publieke jury en beslis mee of de verdachte schuldig is of vrijuit gaat.

Op 27 januari 2019 wordt Lucas Vermeer dood in zijn badkuip aangetroffen. Hij blijkt de avond ervoor te zijn overleden. Hoewel er aan een ongeval of zelfdoding wordt gedacht, zijn er al snel vermoedens in de richting van zijn vrouw Katja Schutters. Twee jaar later komt de zaak, beter bekend als De Droommoord, voor bij de rechtbank. Het is nu aan jou: veroordeel je de verdachte of spreek je haar vrij?

Hoe doe je mee?
Koop een ticket via schuldofonschuld.nl. Op maandag 8 maart om 10.00 uur start het proces. Via de website krijg je dagelijks toegang tot verschillende video’s met verklaringen, getuigenissen, pleidooien en reacties. Je kunt deze bekijken wanneer je zelf wilt en dus ook nog terugkijken.

Op de website vind je bovendien een schat aan bewijsmateriaal, foto’s en dossiers en op het forum kan je je bervindingen delen met andere juryleden. Nadat iedereen aan het woord is geweest en je de slotpleidooien hebt gehoord, krijg je de opdracht de verdachte al dan niet schuldig te bevinden door middel van een stemformulier (denk er rustig over na, je krijgt hiervoor ruim de tijd)

Het vonnis
Op 15 maart velt de voorzitter van de rechtbank het vonnis. Heeft de meerderheid van de deelnemers gestemd voor schuld of onschuld?

Na de uitspraak krijg je de unieke kans te zien wat er daadwerkelijk gebeurd is op die 26e januari 2019. Heb je wellicht een onschuldige veroordeeld of een moordenaar vrijgesproken?

Nieuwsgierig? Bekijk alvast de trailer.

Met onder andere: Carine Crutzen, Monic Hendrickx, Pierre Bokma, Hans Dorrestijn, Jules Croiset, Ellie Lust, Jan Kooijman

Deel op Twitter | Deel op Facebook

Meer nieuws

‘Toneel moet je in de schouwburg zien, niet op tv’
Lenette van Dongen in lockdown: ‘Spaar je kleine blij’
Kijk mee achter de schermen bij video-opname Emma Loeffen
Artiesten in lockdown: Holland Baroque wil zoveel mogelijk muziek maken
Schilderijen schouwburg vol bijzondere verhalen
'Als de gasten hebben genoten, dan heb ik ook genoten’
Artiesten in lockdown: Frank Boeijen wil vooral in contact blijven
Carnaval van schouwburg naar thuis op de bank
‘Mijn favoriete plek is midden in de zaal’
Klooster Sint Agatha viert 650-jarig bestaan in aanwezigheid van koning