Orgelconcert door Tineke Steenbrink en Lambert Colson

02-06-2021

Orgelconcert door Tineke Steenbrink en Lambert Colson
Tineke Steenbrink, artistiek leider van Holland Baroque. 

Vanaf zaterdag 5 juni gaan de theaters weer open. Eindelijk kunnen we weer genieten van livemuziek! Op zondag 27 juni is er een bijzonder orgelconcert in de Cuijkse Sint Martinuskerk. Kom luisteren naar een concert op orgel en cornetto door Tineke Steenbrink en Lambert Colson.

Tineke Steenbrink en Lambert Colson spelen deze avond muziek van o.a. Castello, Frescobaldi en Benedictus a Sancto Josepho.

Lambert Colson (1985) is toonaangevend solist en onderzoeker. Zijn kennis van het repertoire voor de cornetto en nieuwsgierigheid naar nieuwe klanken typeren hem. Hij doceert aan de conservatoria van Brussel en Utrecht en maakt vast deel uit van de projecten van Holland Baroque. 

Hij wordt geroemd om zijn virtuoze en cantabile spel. De cornetto (zink) is een houten blaasinstrument met een mondstuk zoals op de trompet. Het instrument benadert de schoonheid van de menselijke stem en voegt zich moeiteloos in de klanken van het Severijn orgel. 

Tineke Steenbrink, organist en artistiek leider van Holland Baroque, is al 25 jaar verbonden aan het Severijnorgel en steeds op zoek om alle facetten van dit prachtige orgel verschillend te belichten. 

Het concert op zondag 27 juni begint om 20.00 uur. Bestel hier je kaarten. 
 

Deel op Twitter | Deel op Facebook