nieuws ›› musicals-cuijkse-basisscholen-op-het-witte-doek
Musicals Cuijkse basisscholen op het witte doek

Musicals Cuijkse basisscholen op het witte doek

23-06-2020

Ook dit jaar voeren de leerlingen van de basisscholen Harlekijn en Startblok hun eindmusical op in de grote zaal van Schouwburg Cuijk. Met één verschil: het publiek zit deze keer niet in de zaal, maar verderop in de bioscoop.

Dit jaar zou vanwege de corona-maatregelen maar een beperkte groep ouders in de zaal mogen zitten. De schouwburg besloot daarop de samenwerking te zoeken met de Bioscoop Industry. Zij zenden de musical van deze scholen uit en die van De Nienekes en De Wingerd, die hun musical ergens anders opnemen.

De musicals worden op twee dagen vertoond: een keer voor de ouders en een keer voor de opa’s en oma’s. De fans worden hierbij over drie zalen verdeeld. Hierdoor kunnen zij allemaal hun (klein)kinderen zien schitteren op het toneel.

Volgens Marco Jansen, directeur van basisschool ’t Startblok, vinden de leerlingen het heel bijzonder dat hun musical straks in de bioscoop te zien is: “Aanvankelijk waren ze teleurgesteld omdat er geen publiek zou zijn, maar nu ze weten dat het wordt uitgezonden in de bioscoop, voelen ze toch wel die spanning dat de musical er goed uit moet zien.”

Op de avond van de vertoning wordt er echt een feestje van gemaakt, vertelt Jansen: “We leggen de rode loper uit en zetten er zogenaamde fotografen en een journalist naast, om er echt een moment van te maken. De eindmusical is nu anders dan anders, maar gelukkig in positieve zin. Wie kan nou zeggen dat hij zichzelf op groot scherm gezien heeft?”

De opnames in Schouwburg Cuijk vinden plaats op vrijdag 26 juni en vrijdag 3 juli. De musicals worden tussen 30 juni en 11 juli uitgezonden in de bioscoop.

Deel op Twitter | Deel op Facebook

Meer nieuws

Nieuw: Thuis in 't Theater
Aangescherpte maatregelen 13 okt 2020
Mondkapje op? Heel graag!
Voorstellingen gaan door
Veilige cultuurhaven
Unieke en bijzondere avond met Sanne Wallis de Vries
Talentvolle auteurs uit het Land van Cuijk in de schijnwerpers
Nieuw programma en start kaartverkoop
Cultuurbende brengt cultuur en jongeren samen
Join Filmtheater Cuijk: kijken en praten over films met betekenis