Musicalleerlingen Flex Dansstudio toch in spotlights

31-10-2020

Musicalleerlingen Flex Dansstudio toch in spotlights
 

Wat hadden de musicalleerlingen van Flex Dansstudio graag voor een volle zaal opgetreden. Nadat hun voorstelling twee keer moest worden uitgesteld, werd de productie afgelopen week definitief stopgezet. Gisteravond kregen alle 42 kinderen alsnog hun musical experience in de schouwburg, zonder publiek, maar wel voor eeuwig vastgelegd.

Afgelopen voorjaar waren ze er klaar voor tot het coronavirus roet in het eten gooide. Helaas kon ook de tweede geplande datum niet doorgaan, twee dagen voordat de schouwburg een ontheffing kreeg. Met de derde datum in zicht, werd duidelijk dat ook die, met maximaal 30 gasten, niet haalbaar zou zijn.

Alles uit de kast

Met steun van de schouwburg, stagiaires van de opleiding artist hair en make-up en alle ouders konden de leerlingen gisteravond alsnog op de planken brengen waar zij al die maanden zo hard aan hadden gewerkt. Beamer beelden, kostuums, professionele schmink en belichting, alles werd uit de kast gehaald én vastgelegd op camera.

Met een krappe en strakke planning was er nog net genoeg tijd voor een laatste repetitie. De ouders, die er dus niet bij mochten zijn, hadden gezorgd voor worstenbroodjes, pannenkoeken en andere hapjes die, ondanks de zenuwen, vlak voor de opnames gretig werden verorberd.

Na het slotapplaus van de technici in de zaal, werden alle kinderen glunderend opgehaald door de ouders. Jasmijn Wolfers van Flex Dansstudio: “Wat ben ik trots op alle leerlingen en iedereen die zo heeft geholpen. En wat een fijn theater met lieve, kundige mensen. Ik ben ontzettend dankbaar dat iedereen toch nog op het podium heeft kunnen staan.” 
 

Deel op Twitter | Deel op Facebook