Leerlingen Merletcollege verruilen leslokaal voor theaterzaal

12-12-2020

Leerlingen Merletcollege verruilen leslokaal voor theaterzaal
 

Een dagje niet leren op school maar een workshop volgen in de schouwburg, die kans kregen leerlingen van het Merletcollege in Cuijk. Donderdag 10 december volgden ze een theaterworkshop in de Kleine Zaal. Docent Joey van Wijk: “Dit zijn ervaringen die ze niet snel vergeten.”

In de workshops leefden leerlingen van het Tweetalig Onderwijs van het Merletcollege zich in in het oude Engeland. De leerlingen van 4-vwo verdiepten zich ‘s middags in de Eerste Wereldoorlog. ‘s Avonds kropen de eersteklassers in de huid van kinderen uit de Victoriaanse tijd.

Volgens Joey van Wijk voegde de omgeving van de schouwburg veel toe aan de beleving: “Het hele podium was aangekleed in stijl en er werd gebruikgemaakt van rookmachines, veel geluid en muziek. De leerlingen stonden met een positieve vibe op het podium en ze straalden van top tot teen tijdens de uitvoering van het toneelstuk.”

Optreden voor de ouders

De brugklassers hadden het geluk dat ze allemaal een ouder mee mochten nemen naar de workshop, zo vertelt Van Wijk: “De ouders zagen hun kinderen een geweldig toneelstuk opvoeren. Je zag ze genieten van de toneel-skills die hun kids lieten zien. Ook verbaal lieten de leerlingen zien dat ze zich de afgelopen maanden de Engelse taal eigen hebben gemaakt.” De ouders die er niet bij waren, konden thuis meekijken via een livestream.

Geslaagde dag

Van Wijk kijkt terug op een geslaagde dag: “Het was een leuke en gedenkwaardige dag voor de leerlingen van het Merletcollege. Dit zijn ervaringen die ze niet zullen vergeten en waar ze veel van hebben geleerd. We willen de schouwburg bedanken voor deze geweldige mogelijkheid en bijzondere samenwerking!” 

Deel op Twitter | Deel op Facebook