nieuws ›› leerlingen-merletcollege-verruilen-leslokaal-voor-theaterzaal
Leerlingen Merletcollege verruilen leslokaal voor theaterzaal

Leerlingen Merletcollege verruilen leslokaal voor theaterzaal

12-12-2020

Een dagje niet leren op school maar een workshop volgen in de schouwburg, die kans kregen leerlingen van het Merletcollege in Cuijk. Donderdag 10 december volgden ze een theaterworkshop in de Kleine Zaal. Docent Joey van Wijk: “Dit zijn ervaringen die ze niet snel vergeten.”

In de workshops leefden leerlingen van het Tweetalig Onderwijs van het Merletcollege zich in in het oude Engeland. De leerlingen van 4-vwo verdiepten zich ‘s middags in de Eerste Wereldoorlog. ‘s Avonds kropen de eersteklassers in de huid van kinderen uit de Victoriaanse tijd.

Volgens Joey van Wijk voegde de omgeving van de schouwburg veel toe aan de beleving: “Het hele podium was aangekleed in stijl en er werd gebruikgemaakt van rookmachines, veel geluid en muziek. De leerlingen stonden met een positieve vibe op het podium en ze straalden van top tot teen tijdens de uitvoering van het toneelstuk.”

Optreden voor de ouders
De brugklassers hadden het geluk dat ze allemaal een ouder mee mochten nemen naar de workshop, zo vertelt Van Wijk: “De ouders zagen hun kinderen een geweldig toneelstuk opvoeren. Je zag ze genieten van de toneel-skills die hun kids lieten zien. Ook verbaal lieten de leerlingen zien dat ze zich de afgelopen maanden de Engelse taal eigen hebben gemaakt.” De ouders die er niet bij waren, konden thuis meekijken via een livestream.

Geslaagde dag
Van Wijk kijkt terug op een geslaagde dag: “Het was een leuke en gedenkwaardige dag voor de leerlingen van het Merletcollege. Dit zijn ervaringen die ze niet zullen vergeten en waar ze veel van hebben geleerd. We willen de schouwburg bedanken voor deze geweldige mogelijkheid en bijzondere samenwerking!”

Deel op Twitter | Deel op Facebook

Meer nieuws

Etan Huijs maakt videoclip in lege Schouwburg Cuijk
Sluiting schouwburg verlengd tot en met 9 februari
Kerstvakantie-tips voor het hele gezin
Cultuurtips voor de kerstvakantie
Thuis in 2021
Schouwburg gesloten tot en met 19 januari 2021
Paarse Vrijdag: ook de schouwburg is van iedereen
Gastprogrammeur John Floore overleden
Nieuw jaar, nieuw programma
Word nu Vriend en profiteer van de Vroege Vogel Verkoop