nieuws ›› klooster-sint-agatha-viert-650-jarig-bestaan-in-aanwezigheid-van-koning
Klooster Sint Agatha viert 650-jarig bestaan in aanwezigheid van koning

Klooster Sint Agatha viert 650-jarig bestaan in aanwezigheid van koning

02-02-2021

Het Klooster Sint Agatha bestaat dit jaar maar liefst 650 jaar. Het jubileumjaar gaat woensdag 10 februari feestelijk van start met een programma vol dans en livemuziek en met een speciale gast: Koning Willem-Alexander is digitaal aanwezig. De viering is voor iedereen bij te wonen via een livestream.

Bijzonder is ook de onthulling van het eeuwenoude Mauritsraam. Dit bijzondere glas-in-loodraam is rond 1615 door prins Maurits aan de kruisheren geschonken. Het heeft anderhalve eeuw in het Rijksmuseum gelegen. Recent is dit raam teruggevonden en gerestaureerd en komt nu terug op zijn oorspronkelijke plek.

Aftrap Brabants Kloosterjaar
Behalve het Klooster Sint Agatha vieren nog drie andere Brabantse kloosters een jubileum. De feestelijke livestream is dan ook tevens de aftrap voor het Brabants Kloosterjaar waarin de provincie Noord-Brabant het kloosterleven in de schijnwerpers zet. Met allerlei activiteiten wordt onderzocht hoe kloostertradities een inspiratie kunnen vormen voor de toekomst in Brabant.

Wil je de start van de jubileumactiviteiten bijwonen? Volg dan de livestream op woensdag 10 februari van 14.00 tot 15.00 uur via brabantskloosterleven.nl. Het wordt een bijzondere uitzending met een optreden van een dansgroep en livemuziek van Holland Baroque.

Komend jaar viert Klooster Sint Agatha haar 650-jarig bestaan met een speciaal programma in samenwerking met Schouwburg Cuijk. Het programma wordt in de loop van het seizoen bekendgemaakt.

Deel op Twitter | Deel op Facebook

Meer nieuws

‘Toneel moet je in de schouwburg zien, niet op tv’
Schouwburg blijft gesloten tot en met 15 maart
Lenette van Dongen in lockdown: ‘Spaar je kleine blij’
Kijk mee achter de schermen bij video-opname Emma Loeffen
Artiesten in lockdown: Holland Baroque wil zoveel mogelijk muziek maken
Schilderijen schouwburg vol bijzondere verhalen
'Als de gasten hebben genoten, dan heb ik ook genoten’
Artiesten in lockdown: Frank Boeijen wil vooral in contact blijven
Carnaval van schouwburg naar thuis op de bank
‘Mijn favoriete plek is midden in de zaal’