Kijk- en luistertips voor de zomer

23-07-2021

Kijk- en luistertips voor de zomer
Marc-Marie Huijbregts  

Kom in de zomer alvast in de stemming voor het nieuwe theaterprogramma. Laat je inspireren door deze podcasts, tv-programma’s en films. Ideaal vermaak tijdens de luie zomermaanden!

Podcasts

 • Cabaretier Marc-Marie Huijbregts en columnist Aaf Brandt Corstius verwonderen zich in hun podcast ‘Marc-Marie & Aaf Vinden iets’ over alledaagse zaken, waar de gewone man zelden een mening over heeft.

  Ze filosoferen over vragen als: waarom is de OV-chipkaart geel? Wat is het lelijkste strand van Nederland? Hoe zit het met de humor van Willem-Alexander? Tussendoor nemen ze de roddelbladen door en helpen ze luisteraars uit de brandt (met ‘dt’). 

  Zin om hen in het theater te zien? Aaf staat dinsdag 2 november op het programma met  ‘Welkom in mijn zielige jeugd’ en Marc-Marie speelt zijn show ‘Uitgesproken’ op woensdag  17 november. 
   
 • Bruce Springsteen is een van de grootste rocksterren aller tijden, met meer dan 160 miljoen verkochte platen en 2600 gespeelde shows. Ondanks zijn status is de band met zijn fans vaak erg intiem. Hoe komt het toch dat mensen zo idolaat zijn van deze Amerikaanse zanger?

  In de ‘Sprinsteen podcast’ vertellen de grootste fans bijzondere verhalen over ontmoetingen met hun held. Fans die de hele wereld over reizen en al tientallen concerten hebben bijgewoond. Ook prominente fans komen aan het woord, zoals Gerard Ekdom, Dolf Jansen en Frans Timmermans.

  In aflevering 5 vertellen Art Rooijakkers, Kluun en Leon Verdonschot hun verhaal. Zij noemen zichzelf ‘het Bruce genootschap’ en gezamenlijk bezoeken ze zoveel mogelijk concerten in binnen- en buitenland. Zaterdag 2 april vertellen zij hun verhaal in de schouwburg in de voorstelling ‘Bruce & wij’, aangevuld met een energieke live-band. Daar wil je bij zijn!
   
 • In samenwerking met LINDA.nl maakt Roel van Velzen de succesvolle podcastserie ‘Roels Sofasessies’. Hierin praat Roel met gasten op buitengewoon openhartige wijze over hoe hij na alle veranderingen in zijn leven weer nieuw geluk vond. In de afleveringen komen onder andere Linda de Mol, Glennis Grace en Barry Atsma aan het woord.

  Roel schreef een aantal nieuwe liedjes over deze gesprekken. Deze liedjes en de verworven inzichten vullen elkaar prachtig aan en vormen de basis van de voorstelling ‘Change Of Mind’, op vrijdag 29 oktober te zien in de schouwburg.

  ‘Change Of Mind’ wordt een avond met humor, openhartige verhalen, maar bovenal met gepassioneerde muziek! (Tekst loopt door onder de afbeelding)
  Kijk- en luistertips voor de zomer
  Roel van Velzen maakt de succesvolle podcastserie 'Roels Sofasessies'. 


Tv en film 

 • In tv-programma ‘Klassiekers met Kleinsma’, te zien op NPO Start, bespreekt Simone Kleinsma met een collega uit haar vakgebied de allermooiste liedjes uit de grote kleinkunst-schatkist die Nederland rijk is. Samen werpen ze een blik op kleinkunstnummers die we niet mogen vergeten.

  Ook in haar nieuwe theatertournee speelt muziek een grote rol, maar dan met de focus op haar persoonlijke verhaal. In ‘Verder’, 11 maart te zien in Cuijk, vertelt ze over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan.  (Tekst loopt door onder de afbeelding)
  Kijk- en luistertips voor de zomer
  In 'Klassiekers met Kleinsma' gaat Simone Kleinsma met collega's in gesprek 
 • De eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn is terug in de bioscoop! In ‘Pieter Konijn op de vlucht’ kan Pieter zijn ondeugende reputatie maar niet van zich afschudden. Als hij buiten de tuin op avontuur gaat komt Pieter in de problemen en doet zijn familie er alles aan om hem te vinden.

  Na het spannende filmavontuur komt Pieter Konijn op eerste paasdag (zondag 17 april) naar de schouwburg. ‘Het verhaal van Pieter Konijn (2+)’ is een prachtige, muzikale voorstelling met poppen, speciaal voor de allerkleinsten.

  Psst de ouders herkennen in de bioscoopfilm wellicht wat bekende stemmen uit ons programma: de zussen van OG3NE en Roué Verveer.
   
 • ‘Huisvrouwen bestaan niet’, dé bioscoophit uit 2017, komt volgend jaar naar de schouwburg. Nog even je geheugen opfrissen? De film is nu terug te kijken op Netflix of Pathé Thuis.  

  In de komische film worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren.

  De gelijknamige voorstelling is donderdag 17 februari te zien in de schouwburg. 

  Trailer van de bioscoopfilm 'Huisvrouwen bestaan niet' 

Deel op Twitter | Deel op Facebook