Filmtheater met bijzondere films in schouwburg

30-09-2021

Filmtheater met bijzondere films in schouwburg
De Kleine Zaal omgetoverd tot Filmtheater 

Gooide corona vorig seizoen nog roet in het eten, nu gaat het nieuwe Filmtheater van Schouwburg Cuijk dan toch echt van start. Naast films die raken aan een voorstelling, maatschappelijk thema of een link hebben met het Land van Cuijk, zijn ook de films van Sociom|Zin terug.

Alle films worden vertoond in de vernieuwde Kleine Zaal van de schouwburg waarin onder meer een uitschuifbare tribune is geplaatst. Zowel de films van de schouwburg zelf als die van Sociom|Zin hebben een aanvullend programma met de maker of regisseur.

Zo is dinsdag 26 oktober de documentaire ‘From wheels to heels’ over de Cuijkse Sofie Ebben te zien. Zij werd in 2018 door een paard in haar rug getrapt en kon niet meer lopen. Tijdens deze avond is er voorafgaand aan de film een gesprek met de makers van de documentaire, Bram Cranen en Suzanne Zambon, en na afloop met Sofie zelf.

De documentaire ‘Ik zou ook Miranda kunnen zijn’ op 7 maart 2022 gaat over psychische moeilijkheden maar vooral ook over herstel. De film sluit aan op ‘Vind je het gek’, een muzikale theatervoorstelling gebaseerd op waargebeurde verhalen en indringende portretten van mensen met een psychische kwetsbaarheid, die op 19 januari 2022 in de schouwburg is te zien.

Sociom|Zin: van betekenis

Ook de films van Sociom|Zin krijgen een plek in het nieuwe Filmtheater. Het gaat om betekenisvolle art house films die al jaren worden vertoond in Cuijk en Boxmeer. “Indrukwekkende films, mét een boodschap”, vertelt Karel Janssen die de films voor Sociom samen met een klein groepje filmfanaten selecteert. “Mooi dat ze nu in een passende ambiance kunnen worden vertoond.”

Voor seizoen 21|22 staan acht films op het programma, steeds op maandagmiddag om 14.00 uur. Vast onderdeel is het nagesprek onder leiding van Karel Janssen. Sociom|Zin trapt af met de film ‘La fille inconnue’ op 4 oktober. Verder zijn dit jaar nog te zien: ‘Parasite’ op 1 november en ‘Footnote’ op 6 december.
 

Deel op Twitter | Deel op Facebook