Etan Huijs maakt videoclip in lege Schouwburg Cuijk

15-01-2021

Etan Huijs maakt videoclip in lege Schouwburg Cuijk
 

Singer-songwriter Etan Huijs nam de videoclip voor zijn nieuwe single ‘Ghost Town’ op in een lege Grote Zaal in onze schouwburg. In de aanloop naar zijn albumpresentatie vertelt hij over zijn nieuwe muziek en kijkt hoopvol naar 2021. ‘Ik hoop dat we dit beeld van een lege zaal gauw achter ons kunnen laten.’

Dat de video in Schouwburg Cuijk is opgenomen, is niet geheel toevallig. Bandlid Jori van Gemert stelde eerder als gastprogrammeur mooie singer-songwriterprogramma's voor de schouwburg samen. Maar de connectie was niet de enige reden, zo vertelt Etan Huijs: “We hebben de video in Schouwburg Cuijk opgenomen deels uit praktische overwegingen, het is in deze tijd lastig om met figuranten een video op te nemen, maar ook om een statement te maken: dit beeld van een lege zaal is uitsluitend van deze tijd, laten we dit achterlaten in 2020.”

Tijdloze muziek

Etan Huijs, singer-songwriter uit Venray, maakt subtiele songs op het snijvlak van folk en country, geïnspireerd door grootmeesters als Johnny Cash, Neil Young, Bob Dylan en Leonard Cohen. De single ‘Ghost Town’ is onderdeel van zijn nieuwe album ‘The Monochrome Veil’, een plaat vol met tijdloze, verhalende songs. Huijs: “De muziek heeft echt een tijdloos karakter, het had ook in de jaren 60 of 70 gemaakt kunnen zijn.”

Hoewel het lied ‘Ghost Town’ gemaakt lijkt te zijn over deze tijd, is dat niet het geval, vertelt Huijs: “Het album is al pre-corona geschreven, dus Ghost Town gaat niet direct over de pandemie, maar het past er toevallig wel goed bij. Het nummer gaat over mensen die in denkbeelden blijven hangen die niet meer passen bij deze tijd, die wonen in een soort spookstad.”

Albumpresentatie

Op 12 maart presenteert Etan Huijs zijn nieuwe album in Schouwburg Cuijk. Wat kunnen we van de show verwachten? “Het wordt een show met de volledige band, misschien wel de enige show met band tot aan de zomer”, vertelt Huijs. “We gaan natuurlijk de muziek van het nieuwe album spelen en tussendoor vertel ik de verhalen bij de songs. Ik wil het publiek aandachtig maken op de teksten, omdat die echt centraal staan in mijn nieuwe muziek.”

Na een vreemd, stil jaar kijkt Huijs met zijn show hoopvol naar de toekomst. “Het wordt een energieke show, een viering van het langzaam meer mogen. Ik hoop echt dat de cultuur in de loop van het jaar weer overeind komt te staan.”

Het album van Etan Huijs verschijnt op 12 maart 2021. Het concert is verplaatst, de nieuwe datum wordt in de loop van het seizoen bekendgemaakt.

 

Deel op Twitter | Deel op Facebook