Eindmusicals groep 8 weer live in de schouwburg

01-07-2021

Eindmusicals groep 8 weer live in de schouwburg
Decor van de musical van basisschool Harlekijn 

Met het eind van het schooljaar in zicht is het weer tijd voor de eindmusicals van groep 8. De Cuijkse basisscholen Harlekijn en ’t Startblok voeren deze traditiegetrouw op in Schouwburg Cuijk. De recente versoepelingen kwamen dan ook precies op tijd. 

De eindmusical is het hoogtepunt voor achtstegroepers waarmee zij afscheid nemen van de basisschool. Vorig jaar kon daar vanwege de coronamaatregelen geen publiek bij zijn, dit jaar kunnen ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s weer live genieten in de zaal. De repetities zijn inmiddels in volle gang.

Een cadeautje

Hedwig Zoet, docent van groep 8 van basisschool De Harlekijn vertelt: “We zijn na de meivakantie begonnen, dus we hebben zes weken hard geoefend. Het is ook fijn dat het nu eindelijk zover is, want de spanning begint aardig op te lopen!”

“Dat het in de schouwburg is, vinden ze extra leuk en spannend”, vertelt ze verder. “Ze willen dit ook heel graag meemaken. Dat het nu ook live voor alle ouders gespeeld kan worden, is echt een cadeautje.”

Groeien 

Ook basisschool ’t Startblok sluit binnenkort het schooljaar af in de schouwburg. Dinsdag 13 juli speelt groep 8 de eindmusical. Mike Beker, leerkracht van groep 8, vertelt dat de voorbereidingen in volle gang zijn. “We zijn druk met het bouwen van het decor en elke dag oefenen we de teksten. We werken samen met een dramadocent en het gaat steeds beter. Het is mooi om ze zo te zien groeien!”

Ze spelen de voorstelling straks twee keer voor in totaal 350 ouders, broertjes en zusjes. “Dat de musical in de schouwburg is, vinden de leerlingen echt te gek.” 

Achtbaanchallenge

Beide scholen spelen het stuk ‘Over de kop’ van Rep En Roer, dat in samenwerking met De Efteling is geschreven. Het fictieve park Ruigrijk bestaat 88 jaar en schrijft een achtbaanchallenge uit. Verschillende mensen bedenken een nieuwe achtbaan, waaronder hoofdrolspeler Jackie. Zij krijgt hulp van professor Piecker, een knipoog naar Anton Pieck, ontwerper van het sprookjesbos. 

Het stuk besluit met een leerzame moraal, aldus Mike: “Als je iets wil bereiken, moet je daarvoor naar school. Dat is de les die de leerlingen kunnen meenemen.”

Basisschool Harlekijn voert 30 juni de eindmusical op. De leerlingen van basisschool ’t Startblok staan dinsdag 13 juli op het toneel. 
 

Deel op Twitter | Deel op Facebook