DE VERLEIDERS brengen vervolg op succesvoorstelling Door de bank genomen

17-06-2022

DE VERLEIDERS brengen vervolg op succesvoorstelling Door de bank genomen
'De Verleiders' zijn dinsdag 25 april te zien in onze schouwburg 

De Verleiders zijn terug met een nieuwe voorstelling over de financiële sector. In ‘Door de bank genomen: 10 jaar later’ analyseren De Verleiders opnieuw ons huidige geldstelsel en laten zien dat er veel veranderd is de afgelopen tien jaar. Het is namelijk nog erger geworden. De voorstelling is in het nieuwe theaterseizoen te zien in onze schouwburg.

In de voorstelling geven De Verleiders hun kritische blik op de verbijsterende ontwikkelingen van deze tijd: onbetaalbare energie, verdampt spaargeld, torenhoge inflatie, een enorme kloof tussen arm en rijk, een exorbitant hoge schuldenberg en de uitrol van Central Bank Digital Currency. Dit laten ze zien in een rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Je lacht je gek.

Research

George van Houts schrijft het script. Voor de research wordt gebruikgemaakt van denktanks als Sustainable Finance Lab, Stichting Ons Geld en de kennis van Hoogleraar Corporate Finance and Financial Markets Arnoud Boot van UvA. Follow the Money journalist Thomas Bollen levert een bijdrage als scriptcoach. Politiek inhoudelijk wordt er samengewerkt met Mahir Alkaya, parlementair rapporteur geldstelsel en SP Tweede Kamerlid.

De regie is in handen van Leopold Witte. De cast bestaat uit oud gedienden Pierre Bokma, Victor Löw en George van Houts en nieuwkomers Linde van den Heuvel en Adam Kissequel. Pierre Bokma deelt zijn rol met Hajo Bruins. De voorstelling is dinsdag 25 april te zien in Schouwburg Cuijk.

De Verleiders

De Verleiders maken actueel theater, met de diepgang van toneel en de urgentie en snelheid van cabaret. In alle delen worden belangrijke bestuurlijke kwesties op satirische wijze ontrafeld en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Door de bank genomen: 10 jaar later is de 9de voorstelling in de serie.

Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl

 

 

Deel op Twitter | Deel op Facebook