Danstheater AYA speelt voor scholieren Metameer

14-05-2021

Danstheater AYA speelt voor scholieren Metameer
'Matties' door Danstheater AYA. Foto: Menno van der Meulen. 

Even niet met je neus in de boeken, maar genieten van een dansvoorstelling. Maandag 17 tot en met woensdag 19 mei gaat de onderbouw van Metameer Jenaplan Boxmeer in de schouwburg kijken naar ‘Matties’ van Danstheater Aya. 

Lory Caldarella, cultuurcoördinator van Metameer Boxmeer, vertelt dat de leerlingen erg uitkijken naar een klassenuitje. “Er is zoveel niet doorgegaan het afgelopen jaar, ze zitten te springen om iets leuks te doen.”

Vriendschap

Danstheater AYA maakt brutaal en toegankelijk danstheater voor een jong publiek, over onderwerpen die jongeren bezighouden. De voorstelling ‘Matties’ gaat over het vinden van je plek op het meedogenloze slagveld van de school. Een tijd waarin je vrienden belangrijker worden dan je familie. Hoor je erbij? Wie is jouw vriend? 

“Ze hebben zoveel thuisgezeten en hun vrienden moeten missen. Juist daarom hebben we nu deze voorstelling uitgekozen”, vertelt Lory. “Ik verwacht wel dat de thematiek een gesprek losmaakt na afloop, we gaan het ook zeker nabespreken in de klas.”

Beleving

De leerlingen komen in groepen van 170 leerlingen kijken, op anderhalve meter afstand. Lory hoopt ze ervan gaan genieten. “De voorstelling is niet educatief bedoeld maar vormend. Het gaat erom dat ze iets beleven. AYA zet ook een heel mooi decor neer, ik denk niet dat veel leerlingen ooit zoiets hebben gezien. Ik hoop dat het ze zal verwonderen.”

 

 

Deel op Twitter | Deel op Facebook