nieuws ›› cultuurtips-voor-de-kerstvakantie
Cultuurtips voor de kerstvakantie

Cultuurtips voor de kerstvakantie

17-12-2020

In de mooiste tijd van het jaar zitten we noodgedwongen thuis. We verzamelden daarom de leukste cultuurtips die je in je eigen woonkamer kunt beleven. Zet de lampjes van de kerstboom aan, schenk jezelf een lekker kopje glühwein in en geniet samen (of juist alleen) van een avondje cultuur.

Speel mee met 'schuld of onschuld'

In dit online rechtszaakspel vormen jij en de andere deelnemers de jury. Kijk naar videogetuigenissen, verklaringen en pleidooien en vorm je oordeel. Wat extra leuk is: de video’s zijn opgenomen met veel bekende acteurs: o.a. Jan Kooijman als advocaat, Louise Korthals als officier van justitie en Bram van der Vlugt als voorzitter van de rechtbank. Kun jij erachter komen wie de schuldige is?

Kijk voor meer informatie op schuldofonschuld.nl. Het spel start op 21 december en duurt tot oudejaarsdag.

Kijk naar Amazing Asia van Introdans
Introdans zou in januari op tournee gaan met ‘Amazing Asia’. Als alternatief bieden ze nu het ballet ‘In a reflective landscape’ van choreografe Regina van Berkel aan om online te bekijken. Na aanschaf van de link (à 3,99 euro) kun je deze prachtige dans online bekijken tot en met 31 januari 2021.

Een mooie kans om deze nieuwe choreografie van Introdans te zien! Bekijk hier alvast de trailer. Kaarten zijn te koop op cultuurticket.nl.

Beleef Kloosterkerst met Holland Baroque
De Kloosterkersttournee van Holland Baroque kan helaas niet doorgaan. Om de liefhebbers toch een mooie kerst te geven, bieden ze hun concert in de Geertekerk in Utrecht kosteloos aan via een live-uitzending op NPO Radio 4. Ook is het concert te volgen via het YouTubekanaal van Holland Baroque.

Het concert is te beluisteren op dinsdag 22 december om 20.00 uur. Kijk hier voor achtergrondinformatie, het programmaboekje én de podcast over Kloosterkerst.

Cabaret op tv
Zin in een avondje lachen op de bank? Op tv wordt genoeg uitgezonden de komende twee weken. Kijk bijvoorbeeld maandag 21 december om 19.00 naar ‘LOL Inclusive’ van Tineke Schouten, de koningin van de typetjes. Bekijk de uitzending op de zender ONS.

Op dinsdag 29 december om 20.30 uur wordt de oudejaarsconference ‘Raspopulist’ van Javier Guzman uitgezonden op Comedy Central. Heb je zijn show in onze schouwburg gemist? Dan is dit je kans om hem alsnog te zien. Onze gasten raden het van harte aan: “Guzman heeft ons een heerlijke avond bezorgd met veel humor!”

De Cuijkse Kerst Revue op Omroep Land van Cuijk

Vorig jaar genoten we rond deze tijd van de Cuijkse Kerst Revue in onze schouwburg. Variété voor jong en oud met zang, dans en entertainment en veel talent uit het Land van Cuijk. Een van onze gasten liet na afloop weten: “Geweldig, wat een heerlijke avond met zoveel Cuijks talent!”

Heb je het toen gemist of wil je er opnieuw van genieten? Kijk de show dan met de kerstdagen terug op Omroep Land van Cuijk. Op 26 december om 21.00 uur en 27 december om 12.00 uur.

Op zoek naar leuke activiteiten voor kinderen? De leukste kerstvakantie-tips voor kinderen vind je hier.

Deel op Twitter | Deel op Facebook

Meer nieuws

Etan Huijs maakt videoclip in lege Schouwburg Cuijk
Sluiting schouwburg verlengd tot en met 9 februari
Kerstvakantie-tips voor het hele gezin
Thuis in 2021
Schouwburg gesloten tot en met 19 januari 2021
Leerlingen Merletcollege verruilen leslokaal voor theaterzaal
Paarse Vrijdag: ook de schouwburg is van iedereen
Gastprogrammeur John Floore overleden
Nieuw jaar, nieuw programma
Word nu Vriend en profiteer van de Vroege Vogel Verkoop