Coen Verbraak in gesprek met Cuijkse Molukkers

18-11-2021

Coen Verbraak in gesprek met Cuijkse Molukkers
 

In december wordt in Cuijk stilgestaan bij 60 jaar Molukkers in Cuijk, onder andere met een grote tentoonstelling op de parkeerplaats achter de schouwburg. In dat kader is woensdag 15 december journalist en programmamaker Coen Verbraak te gast, om in gesprek te gaan met Molukkers uit Cuijk.

In de tentoonstelling, die vanaf 4 december op het parkeerterrein achter de schouwburg te zien is, wordt de Moluks-Nederlandse geschiedenis vanuit verschillende perspectieven verteld. Deze landelijke expositie is telkens in een andere plaats te zien. De Cuijkse editie is in handen van Bersama, een werkgroep die zich inzet om de Molukse gemeenschap een podium te bieden.

Spraakmakende interviewer

Om in te zoomen op verschillende perspectieven binnen de Cuijks-Molukse gemeenschap, presenteert Schouwburg Cuijk op 15 december ‘Coen Verbraak in gesprek met Molukkers uit Cuijk’. Deze journalist is bekend van de boeken De Molukkers. Een vergeten geschiedenis en Onze jongens op Java en niet te vergeten de documentaireserie Molukkers in Nederland. Hij wordt beschouwd als een van de spraakmakendste interviewers in Nederland.

tekst loopt door onder de afbeelding

Coen Verbraak in gesprek met Cuijkse Molukkers
Coen Verbraak 

Hij gaat deze avond in gesprek met zes Molukkers uit Cuijk. Berry Reijnen, namens Schouwburg Cuijk de samensteller van het programma, is op zoek gegaan naar dorpsgenoten die hun verhaal willen delen. “Er komen interessante verhalen aan bod”, vertelt hij. “Mensen van de tweede en derde generatie vertellen hun ervaringen, de gasten laten verschillende perspectieven uit de gemeenschap horen.” 

tekst loopt door onder de afbeelding

Coen Verbraak in gesprek met Cuijkse Molukkers
In zijn boek tekent Coen Verbraak de levensverhalen op van drie generaties Molukkers in Nederland. 

Gesprekken en muziek

De gesprekken zullen gaan over hun geschiedenis, het opgroeien in een witte gemeenschap, hun culturele erfgoed en de spanningen die dat opleverde binnen de Cuijkse en Nederlandse samenleving. De interviews worden afgewisseld door muziek van een groep jonge Molukse muzikanten uit Cuijk. 

‘Coen Verbraak in gesprek met Molukkers uit Cuijk’ is te zien op woensdag 15 december in Schouwburg Cuijk. Kijk hier voor kaarten en informatie.
 

Deel op Twitter | Deel op Facebook