Bomvol nieuw theaterprogramma

05-06-2021

Bomvol nieuw theaterprogramma
 

Na een jaar lang veelal thuiszitten verlangen veel mensen naar een avondje uit in het theater. Nu de theaters naar verwachting in september weer volledig open mogen, blikt directeur van Schouwburg Cuijk Sjoerd Meijer positief vooruit richting het nieuwe seizoen. “Met meer dan 150 voorstellingen bieden we nu meer dan ooit.”

Het programma voor het nieuwe theaterseizoen begint in september en is vanaf 12 juni te bekijken op schouwburgcuijk.nl (en te downloaden via deze link). Het aanbod is groot en bevat zowel verplaatsingen uit het afgelopen seizoen als veel nieuwe voorstellingen. De kaartverkoop begint op zaterdag 19 juni om 13.30 uur, alleen via de website en telefonisch.  

Sjoerd Meijer is blij met het programma. “Behalve alle verplaatste voorstellingen zitten er ook heel bijzondere, nieuwe voorstellingen bij. Iris Hond en het orkest Kamerata Zuid bijvoorbeeld, die samen muziek van Einaudi spelen. Ook Jett Rebel komt naar Cuijk, en Youp van ’t Hek en Marc-Marie Huijbregts voor de liefhebber. Het is te veel om op te noemen.”

tekst loopt door onder de foto

Bomvol nieuw theaterprogramma
Marc-Marie Huijbregts treedt op met zijn voorstelling 'Uitgesproken'. 

Volle zalen

Mag de schouwburg nu nog maar 50 mensen ontvangen, voor komend theaterseizoen gaan alle stoelen in de verkoop. “Tenzij de overheid het anders bepaalt, laten we vanaf september de anderhalve meter afstand los in de schouwburg”, vertelt Meijer. “Dit hebben we ook overlegd met collega-theaters in de regio.”

“Naar verwachting is iedereen in september gevaccineerd, de laatste berichten zijn in elk geval positief”, licht hij toe. “Dat geeft ons het vertrouwen om na de zomer weer vol van start te kunnen gaan. Daar snakken we allemaal ook ontzettend naar. Ook veel gasten hebben ons laten weten hun avondje uit te missen.”

tekst loopt door onder de foto

Bomvol nieuw theaterprogramma
Ook Simone Kleinsma komt naar Cuijk, met haar voorstelling 'Verder'. 

Hoogtepunten

Het programma bevat een aantal mooie hoogtepunten. Zo gaat cabaretière Tineke Schouten met haar 25e voorstelling het theater in. In ‘Dubbel’ komen natuurlijk al haar typetjes weer voorbij. Youp van ’t Hek wil over drie jaar stoppen, maar gaat nog één keer langs alle theaters in Nederland en Vlaanderen. Daarbij komt hij ook in Cuijk. 

Ook kinderen kunnen eindelijk weer genieten en hun populaire theaterhelden ontmoeten. Ze kunnen spannende avonturen beleven met Brandweerman Sam, wegdromen bij Belle en het Beest de Musical of meezingen met de liedjes van Juf Roos. Op Tweede Kerstdag is er traditiegetrouw weer een familieshow van de Efteling.

Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een flinke portie concerten van onder andere Nick & Simon, Stef Bos, VanVelzen en O’G3NE, of bij een tribute band met covers van Queen, U2, Abba of Bruce Springsteen. Bijzonder is de komst van Ronnie Flex, dé muzikale belofte van de afgelopen jaren, maar ook twee beroemde opera’s van Verdi, ‘La traviata’ en ‘Nabucco’. 

tekst loopt door onder de foto

Bomvol nieuw theaterprogramma
VanVelzen treedt op met 'Change Of Mind – Songs, Stories & Sofa Sessions' 

Uit de regio

De schouwburg verbindt zich ook komend seizoen weer met talent uit de regio. Zo geven zangeressen Emma Loeffen en Jori van Gemert een grote show, het Orkest Koninklijke Luchtmacht viert haar 70e jubileum en het nieuwe regionale symfonieorkest Quintessence brengt, samen met dansscholen uit de regio, een geheel eigen versie van kerstklassieker ‘De Notenkraker’.

Corona gooide afgelopen seizoen roet in het eten, maar komend seizoen gaat eindelijk ook het Filmtheater van start, in samenwerking met Sociom. Elke eerste maandag van de maand wordt een maatschappelijk relevante film vertoond in de Kleine Zaal, met een nagesprek onder leiding van Karel Jansen. Het filmprogramma wordt in september bekendgemaakt. 

Kortom, met een programma vol prikkelende jazz-concerten, interessante toneelvoorstellingen en adembenemende livemuziek is er volgend jaar genoeg te kiezen.

De kaartverkoop start zaterdag 19 juni (uitsluitend online en telefonisch) om 13.30 uur via deze website of 0485- 314344. De voorverkoop voor Vrienden begint op 16 juni. 
 

Deel op Twitter | Deel op Facebook