Babette van Veen leest voor in Kinderboekenweek

29-09-2022

Babette van Veen leest voor in Kinderboekenweek
Zondag 9 oktober leest Babette van Veen voor uit 'Beertje en de apenstreken' 

Tijdens de Kinderboekenweek komt de bekende actrice en zangeres Babette van Veen langs in onze schouwburg om voor te lezen uit ‘Beertje en de apenstreken’, speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar. 

Babette van Veen is zelf dol op lezen. Van Veen: “Mijn ouders hebben mij (zoals ik het mij herinner) niet zo heel veel voorgelezen, maar als kind was ik vanaf het moment dat ik zelf kon lezen een echte boekenwurm. Dat fijne gevoel van wíllen lezen zou ik kinderen graag meegeven.”

Voorlezen

Zelf las ze ook graag voor aan haar eigen kinderen. “Ik heb als moeder wel geprobeerd om elke dag voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. Soms wel echt tot vervelens toe hoor, steeds maar weer datzelfde verhaaltje, maar er zaten ook echt boekjes tussen waar ik nog met plezier aan terugdenk. Vooral ‘De Gruffalo’ en ‘Het monster in de put’ vond ik erg leuk!”

Beertje en de apenstreken

In de voorstelling ‘Juffrouw van Dale vertelt verhalen’ (3+) leest Van Veen voor uit ‘Beertje en de apenstreken’. Beertjes papa is dierenarts in een heel groot dierenpark, waar alle dieren los mogen lopen. De dieren beleven ook wel eens avonturen. Daar weet Beertje alles van, want op zaterdag mag ze mee om papa te helpen in het dierenpark! 

De voorstelling duurt 45 minuten. De kinderen mogen op het podium zitten, om Babette van Veen heen. Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl 

Babette van Veen leest voor in Kinderboekenweek
Babette kruipt in de huid van juffrouw van Dale, een echte voorleesjuf 

 

Deel op Twitter | Deel op Facebook