Artiesten in lockdown: Jori van Gemert bereidt thuis haar optreden voor

22-01-2021

Artiesten in lockdown: Jori van Gemert bereidt thuis haar optreden voor
Foto: Beau Swierstra 

Nu de schouwburg gesloten is, zoeken wij de artiesten op. Hoe komen ze deze periode zonder optredens door? Singer-songwriter Jori van Gemert vertelt over de uitdagingen van deze tijd en de voorbereidingen voor haar show in mei: ‘Ik kijk er erg naar uit, de show is echt een lichtpuntje.’

De Cuijkse zangeres Jori van Gemert zag zoals alle artiesten haar agenda steeds leger worden. Ze kijkt ernaar uit om weer op het podium te staan: “Ik mis het natuurlijk heel erg, het is al zo lang geleden dat ik ergens heb opgetreden. Wat ik maak kan ik nu niet naar buiten brengen, die energie kan ik niet kwijt.”

Op het moment is ze volop bezig met de voorbereidingen voor haar eerste eigen voorstelling op 1 mei in Schouwburg Cuijk. Deze verlopen wel wat stroever dan normaal, vertelt ze: “Het repeteren met de band is nu wel een uitdaging, omdat je maar met een iemand mag afspreken. Maar daar heb ik wat op bedacht!”, vertelt Van Gemert enthousiast. “Ik spreek nu bijvoorbeeld met alleen de drummer af. Dan zetten we de muziek aan en ik speel mee met de piano en dan concentreren we ons alleen op de drums.”

Beginnend artiest
Jori van Gemert speelde na de Rockacademie op festivals als Altersonic en het Valkhoffestival. Ze omschrijft haar muziek als ‘wegglijden in een dansbare depressie, galmende synthesizers en zang vol temperament.’

Veel beginnende artiesten bouwen door optredens een publiek op. Die mogelijkheid valt nu weg, maar Van Gemert ziet nog wel andere kansen: “Ik was al van plan om meer in te zetten op online promotie. Door mooie video’s te maken wil ik mijn muziek delen met mijn publiek. Ik heb gelukkig een jonge doelgroep, maar als je een jonge artiest bent met fans die voornamelijk naar concerten gaan, is het nu wel een lastige tijd.”

In quarantaine
Het wegvallen van de optredens brengt wel een ander probleem met zich mee. Van Gemert merkt dat het wegvallen van de structuur niet goed is voor haar productiviteit: “Ik ben nu echt op mezelf aangewezen. Ook al ben ik nog steeds gepassioneerd om muziek te maken, ik moet mezelf echt motiveren om aan de slag te gaan.” Gelukkig heeft ze haar show op 1 mei om naar uit te kijken: “Ik kijk er erg naar uit, de show is echt een lichtpuntje.”

Omdat ze straks met de hele band wil optreden, denkt ze vast na over manieren om toch met iedereen tegelijk te kunnen oefenen: “Ik moet nog uitzoeken wat er nog mag, maar ik zit eraan te denken om misschien met de hele band tien dagen in quarantaine te gaan. Ik heb een studio aan huis, dan blijven ze allemaal maar slapen en dan kunnen we eindelijk samen repeteren.”


Jori van Gemert treedt 1 mei op met haar voorstelling ‘Ik ben Cloud Cukkoo'. Kijk hier voor kaarten en meer informatie. 

Update: vanwege de aanhoudende coronamaatregelen wordt de voorstelling verplaatst. Heb je kaarten voor de voorstelling, dan houden we je op de hoogte.

 

Deel op Twitter | Deel op Facebook