Artiesten in lockdown: Frank Boeijen wil vooral in contact blijven

06-02-2021

Artiesten in lockdown: Frank Boeijen wil vooral in contact blijven
Optreden in de serie 'Thuis in 't Theater' 

Van optreden voor dertig gasten tot thuiszitten met zijn gitaar. Frank Boeijen vertelt hoe hij deze tijd beleeft en blikt terug op zijn intieme optreden dat hij in november gaf in Cuijk. ‘We zullen ons deze periode nog heel lang herinneren.’

Vrijdag 29 januari zou de nieuwe voorstelling van Frank Boeijen in première gaan in Schouwburg Cuijk. Dat het nu niet doorgaat, vindt hij ontzettend jammer: “Ja het is een ramp. We moeten het maar accepteren, maar het is echt wel balen.”

Hij zag het deze keer niet aankomen, vertelt hij: “Deze golf heeft mij echt verrast, ik ben er nog een beetje van aan het bijkomen. Als het ergens veilig is, is het wel in de poppodia en theaters. Ze hadden het echt goed voor elkaar, in Cuijk ook.”

Intieme optredens
Boeijen vertelt dat hij steeds weer op zoek gaat naar manieren om met zijn publiek in contact te blijven. Afgelopen november speelde hij in Schouwburg Cuijk voor een publiek van dertig gasten. Hoe heeft hij dat ervaren? “Je ziet dat alles heel snel went, eerst op anderhalve meter, toen honderd gasten, toen dertig. Het was in Cuijk echt heel leuk gedaan op het podium. Wat veel mensen niet weten is dat een podium heel groot is, het is eigenlijk een zaal op zich.”

Een van de gasten die er 28 november bij was, omschreef het als een van de mooiste concerten die hij heeft gezien. “Je ziet dat er een heel gemotiveerd publiek op af komt. Voorheen waren optredens heel gewoon, maar nu is het echt bijzonder. Je krijgt een soort intimiteit en verbondenheid die je voorheen niet had. We zullen ons deze periode nog heel lang herinneren.”

Goede sfeer
Het is al jaren een traditie dat Frank Boeijen zijn landelijke tournee start in Schouwburg Cuijk. Hij komt hier graag, vertelt hij: “Het is natuurlijk vlakbij Nijmegen, maar het is er ook heel prettig. Er hangt een goede sfeer, er is goede techniek en altijd een leuke nazit. Niet alle schouwburgen hebben een café, in Cuijk is het altijd erg gezellig.”

Afgelopen november vierde hij zelfs zijn verjaardag in de schouwburg: “Ik heb toen in Cuijk opgetreden voor vrienden en familie. Het was een van de meest bijzondere verjaardagen die ik ooit heb gehad. Op het einde gooiden ze allemaal de cadeautjes naar me toe.”

In lockdown
Nu optreden even niet mogelijk is, brengt hij zijn dagen thuis door: “Ik pak mijn gitaar, maak liedjes en die neem ik wat provisorisch op. In deze tijd vind ik het vooral belangrijk om sociale contacten te onderhouden.”

Inspireert deze tijd ook tot het schrijven van nieuwe muziek? “Al heel snel vorig jaar schreef ik ‘De verlaten stad’. Dat kwam door mijn zus, die woont in Frankrijk en daar hadden ze al een lockdown, dat was hier toen nog niet. Zij vertelde hoe het daar was, en daar schreef ik dat nummer over. Even later kwam de lockdown ook hier, en toen was het in een keer heel actueel.”

Hoe de komende tijd eruitziet, weet hij nog niet: “We zijn nu vooral bezig met de korte termijn en om nieuwe data te vinden voor de verplaatste shows. In de zomer gaan we misschien de openluchttheaters in en in het najaar komt er hopelijk weer een clubtour.”

De eerste optredens van zijn theatertour zijn voorlopig uitgesteld, en de kans bestaat dat de volledige theatertournee uitgesteld moet worden, maar wel zeker is dat hij snel weer terugkomt. “We kijken ernaar uit om weer op te treden, zeker ook bij jullie in Cuijk!”

Deel op Twitter | Deel op Facebook