'Als de gasten hebben genoten, dan heb ik ook genoten’

10-02-2021

'Als de gasten hebben genoten, dan heb ik ook genoten’
Foto: Jan Meijs 

Nu er geen voorstellingen zijn, vertellen medewerkers van de schouwburg wat hun werk normaal gesproken zo leuk maakt. Gastvrouw Marja Boeijen mist het om mensen te zien genieten tijdens een avondje uit. Ook vertelt ze over een wel heel bijzondere avond: ‘Tijdens de voorstelling viel ineens de stroom uit.'

De Cuijkse Marja Boeijen werkt al sinds de verbouwing in 2015 als gastvrouw in de schouwburg. Ze vindt het jammer dat het werk nu even niet doorgaat: “Het is stilletjes. Ik mis de contacten met collega’s en vooral de sfeer in de schouwburg, om de gasten te zien genieten die een avondje uitgaan.”

Boeijen zorgt er samen met de andere gastvrouwen- en heren voor dat de gasten een onvergetelijke avond hebben. Ze vertelt: “Soms tref je wel mensen die een opmerking hebben, maar daar probeer ik altijd een draai aan te geven. Want als de gasten hebben genoten, dan heb ik ook genoten.”

Spannende avond

De gastvrouwen en -heren zijn er ook om de gasten op te vangen als er iets misgaat. Dat is gelukkig maar zelden nodig, maar één avond is Boeijen altijd bijgebleven. Ze vertelt dat tijdens een voorstelling van Bert Visscher ineens de stroom uitviel: “Het publiek dacht dat het erbij hoorde. Ik zelf ook, want Bert doet altijd van die gekke dingen. Maar het was dus echt zo!”

De voorstelling kon helaas niet worden afgemaakt en het hele publiek, ruim 600 man, moest de zaal verlaten. Ze werden wel goed opgevangen, vertelt Boeijen: “In de foyer werden ze nog toegesproken door Bert Visscher en Sjoerd, de directeur. Bert deed dat heel goed, met een vleugje humor, zodat ook alle gasten het accepteerden. Hij is gelukkig later nog teruggekomen om de show in te halen.”

Sfeervol

Toen de schouwburg in het najaar geopend was voor een klein publiek, merkte Boeijen dat haar werk ook veranderde: “In november zaten we met dertig gasten op het toneel, die vonden dat heel bijzonder om mee te maken. Ik vond het zelf ook heel sfeervol en intiem. We moesten wel streng zijn en erop letten dat de gasten op de juiste plek gingen zitten, maar achteraf hoorde ik dat ze dat juist heel erg waardeerden.”

Als de schouwburg weer opengaat, hoopt Boeijen ook haar werk als gastvrouw weer op te pakken. “Het is jammer dat we gesloten zijn, maar gezondheid gaat boven alles. Ik blijf het maar positief zien.”

Deel op Twitter | Deel op Facebook