‘Ik heb nog nooit zoveel tijd in één show gestopt’

31-08-2021

‘Ik heb nog nooit zoveel tijd in één show gestopt’
Zangeres Jori van Gemert is klaar voor haar eerste theatershow 

Na meer dan een jaar voorbereiden is de Cuijkse singer-songwriter Jori van Gemert helemaal klaar voor haar eerste theatershow. Ze pakt groots uit met decor, licht, een speciaal ontworpen jurk én veel nieuwe muziek. Zaterdag 11 september staat de zangeres met ‘Ik ben Cloud Cukkoo’ in de schouwburg. 

Jori van Gemert staat te popelen om 11 september het podium te betreden. Dit wordt haar eerste show in drie jaar tijd. Van Gemert: “Ik heb hier en daar wel wat kleine optredens met covers gedaan en ik mocht de achtergrondzang doen bij Marco Borsato in de Kuip in Rotterdam, maar dit is weer voor het eerst dat ik mijn eigen muziek van Cloud Cukkoo ga spelen.”

Nieuwe muziek

Wat kan het publiek verwachten? “Het wordt een showcase met allemaal nieuw materiaal”, vertelt Jori. “Ik heb oudere liedjes herschreven en ook veel nieuwe muziek gemaakt. Ik heb de muziek nu ook voor het eerst zelf geproduceerd. Het heeft nog nooit zo erg als ‘ik’ geklonken.”

Cloud Cukkoo is haar soloproject, maar ze staat niet alleen op het toneel. Ze wordt bijgestaan door een nieuwe liveband, bestaande uit een gitarist, bassist, drummer en toetsenist. “Ik speel zelf ook bij een paar nummers mee met gitaar of piano, maar ik heb er bewust voor gekozen om te spelen met een band. Zo heb ik zelf de handen vrij en kan ik veel dansen en me richten op de show.”

Leerproces

Mede door corona heeft haar voorstelling een lange aanloop. Ze is al anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen, maar krijgt daarbij ook veel hulp. “Wilma Jans, een vriendin van mijn moeder, heeft een speciale jurk gemaakt en mijn beste vriend Beau Swierstra doet de regie. Samen met de technici van de schouwburg heb ik een lichtplan gemaakt. Het decor wordt heel tof, met supermooi licht.”

Ze vertelt nog nooit zoveel tijd in een optreden te hebben gestopt, maar ze geniet met volle teugen. “Het maken van de show vind ik het allerleukst. Ik leer ook veel tijdens het proces, ik had bijvoorbeeld nog nooit zelf een theatervoorstelling gemaakt."

"Het vormgeven van de show vind ik heel interessant, wat voor decor laat je bijvoorbeeld zien bij een wat ingetogener liedje, hoe moet het geheel eruit zien. Het is te gek dat de schouwburg mij die mogelijkheden biedt en ik mijn creativiteit kan ontwikkelen.”

Onwerkelijk 

“Ik vind het heel onwerkelijk dat het straks echt door kan gaan”, vertelt ze tot slot. “De afgelopen anderhalf jaar is zo’n beetje alles gecanceld, van optredens tot workshops en repetities. Deze show is zoiets groots waar je naartoe leeft, ik kan niet wachten om mijn nieuwe werk en de nieuwe Cloud Cukkoo te presenteren. Ik heb er echt heel veel zin in!” 

Jori van Gemert speelt haar voorstelling ‘Ik ben Cloud Cukkoo’ zaterdag 11 september om 20.00 uur. Kijk hier voor kaarten en informatie.
 

Deel op Twitter | Deel op Facebook