Jong klassiek

Gastprogrammeur Maria Croese presenteert vier klassieke concerten waarin jonge toptalenten een podium krijgen.  Maria, zelf zangpedagoge en oprichtster van Classic Young Masters, weet als geen ander jong klassiek talent te scouten. Voor Jong Klassiek put Maria Croese uit haar netwerk van jonge musici die aan het begin van hun carrière staan. "Ik verwacht dat ze ook zichzelf presenteren tijdens het concert. Soms interview ik hen, om ze daarin te ondersteunen. Je maakt dus kennis met de muziek én de musici."

Joost Willemze is een heel bijzondere harpist. Hij is winnaar van de Dutch Classical Talent Award, een heel prestigieuze prijs. Hij kiest bijzonder repertoire in zijn concert: niet lieflijk, maar juist stoer.”

Max Valkenburcht is nog een heel prille jongen van net twintig. Hij is niet alleen een geweldige pianist, maar hij studeert ook geneeskunde. Hij speelt heel verfijnd, hij is bescheiden en heel intelligent.”

Ana Carmen Balestra is een spektakel! Deze Argentijnse zangeres zingt de sterren van de hemel. Ze heeft een prachtig podium voorkomen met veel temperament. Ze zingt klassiek maar ook Argentijnse muziek.”

Iris van Nuland is weer iets heel anders. In het najaar heb ik haar horen spelen bij de uitreiking van de Kersjesprijs (geldprijs voor uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek). Zij speelt viool, een strijkinstrument mag niet ontbreken in deze serie.”

Inclusief tomatensoep en kloosterbrood na afloop

Een kennismaking met klassieke muziek én de musici

Maria Croese, gastprogrammeur

Bekijk deze voorstellingen